​CIP-anlæg – fuldautomatisk rengøringssystem

Skal du bruge et nyt CIP-anlæg som rengøringssystem? Hos Unitstaal A/S har vi stor ekspertise med fuldautomatiske rengøringssystemer (clean-in-place), som er beregnet til tophygiejnisk rengøring af produktionsudstyr i fødevareindustrien. Vi tilbyder både levering og montering samt service og optimering.


Vi er førende inden for vores felt, hvor vi leverer og servicerer anlæg inden for mejeri-, juice-, læskedrik-, og bryggeribranchen samt inden for flydende produktion i nonfood- og pharmaindustrien. Vi holder til i Viby, men vi servicerer kunder i Jylland og det øvrige Danmark.

Rengøringssystem med en eller flere CIP-units

Vores fuldautomatisk rengøringssystem er beregnet til at rengøre for eksempel tanke, ventilmatrix, rørsystemer, tappemaskiner samt plade- og rørvarmevekslere med videre.

Vi leverer systemet, så det er fuldt tilpasset jeres behov, og det inkluderer en eller flere CIP-units, tanke til rengøringsmidler, skyllevand med videre samt fælles styring. Samtidig udfører vi gennemgang og tilpasning af de eksisterende rørinstallationer for at sikre, at det nye CIP-anlæg fungerer optimalt.​

Installation af pigging-systemer kan være en del af pakken. Her benytter vi såkaldte grise til at tømme rørsystemet, før rengøringen sættes i gang. Derved minimeres jeres produktspild.​

Funktionsprincippet for clean-in-place-rengøring

​Rengøringen i det fuldautomatisk rengøringssystem sker ved cirkulation af vand og fortyndet rengøringsmiddel over objektet, som skal rengøres. Opvarmning af rengøringsvand sker via en varmeveksler under cirkulationen over modulet. Fremløbshastighed, fremløbstemperatur og cirkulationstid er styret via forvalgte setpunkter for hver enkelt rengøringskreds.

To eller flere individuelle moduler kan kobles sammen eller bygges på samme ramme med fælles styresystem og forsynes fra samme lud- og syretanke samt eventuel genbrugsvandtank.

De enkelte CIP-units placeres tæt på de emner, som skal rengøres af den pågældende CIP-unit og i afstand af lud- og syretanke. Det sparer rengøringstid samt energi til transport og opvarmning af rengøringsopløsninger.

​Adskillige rengøringsprogrammer i vores CIP-anlæg

​Vores CIP-anlæg er forsynet med et automatisk styringssystem, som afhængig af de valgte options har op til 20 forskellige rengøringsprogrammer samt et makeup-program med lud og syre.

Systemet kan styre individuelle ruter til rengøring af forskellige emner. Hver rute har individuelle setpunkter for cirkulationstid og pauser samt fremløbs- og returløbstemperatur. Dette giver yderst effektive rengøringer med et minimalt forbrug af tid, energi, vand og rengøringsmiddel. Relevante data fra processen logges.

Styresystemet kontrollerer adskillelse af returløbsvæsker, som afledes til kloak eller opsamles i lud- eller syretanke eller i en tank til genbrugsvand

Få et uforpligtende tilbud på clean-in-place-anlæg

​Kontakt os gerne for at få mere information om CIP-anlæg, hvorpå vi kan udarbejde et uforpligtende tilbud på det ønskede rengøringssystem. Du kan ringe på telefon 87 38 20 80 for at aftale nærmere, eller du kan skrive til e-mail info@unitstaal.dk.

Unitstaal A/S

Skæringvej 134, 8520 Lystrup

Klik her for rutevejledning

CVR: 24211541

Kontaktoplysninger

Telefon: 87 38 20 80

E-mail: info@unitstaal.dk

Medlem af